تبلیغات
اطلاعات عمومی جالب - مطالب هفته اول تیر 1392
 
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : حجت علی کرمی
نظرسنجی
لطفا میزان رضایت خود را از وبلاگ بگویید؟








لطفا میزان رضایت خود را از وبلاگ بگویید؟








لطفا میزان رضایت خود را از وبلاگ بگویید؟








جستجو

چاپ این صفحه
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
اطلاعات عمومی جالب




خواب انسان رنگی است یا سیاه و سفید؟

بیشتر خواب ها ی کسانی که در کودکی فیلم ها ی سیاه و سفید تماشا میکردند به همین رنگ است.در مقاله ای که روان شناسان انگلیسی درباره ی احتمال دیدن خواب های رنگی در قرن بیستم  منتشر کرده اند آمده است کسانی که از سال ها ی هزار و نهصد و پانزده تا هزار و نهصد و پنجاه تلویزیون تماشا می کردند یا به سینما میرفته اند؛بیشتر خواب ها ی سیاه و سفید می بینند اما کسانیکه از سال هزار و نهصد و شصت به بعد فیلم های سینمایی یا تلویزیونی دیده اند بیشتر خواب ها ی رنگی می بینند.دانشمندان با آزمایش روی شصت داوطلب که نیمی از آن ها زیر بیستو پنج سال و نیمی دیگر از آن ها بالای پنجاه پنج سال سن داشتند از آن ها خواستند درباره ی فیلم هایی که در کودکی دیده اند توضیح دهند و به رنگ ها ی آن اشاره کنند.این تحقیق نشان داد که تنها چهار و چهار دهم درصد خواب هایی که جوان تر ها دیده اند سیاه و سفید بوده در حالی که مسن تر ها خیلی بیشتر از آن ها خواب های غیر رنگی دیده اند .نتایج این تحقیقات نشان میدهد که رنگ فیلم هایی که انسان در دوران کودکی دیده با روان وی تاثیرمستقیمی دارد.





نوع مطلب : مطالب جالب، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 4 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی

 علت تمایل افراد به خوردن گوشت

زندگی پر هیجان؛قدرت اجتماعی و به رسمیت شناخته شدن باعث ترغیب مردم به خوردن گوشت میشود زیرا مردم باور دارند کسانی که واجد این خصوصیات هستند گوشت بیشتری میخورند.بسیاری از افرادی که گوشت زیادی میخورند؛عقیده دارند که این کار را به علت مزه ی آن انجام میدهند اما مطابق پژوهش های جدید؛دلیل این که ظاهرا غذا های گوشتی مزه ی بهتری از غذا های گیاهی دارند این است که برخی افراد به ارزش آن بیشتر از مزه ی واقعیش اهمیت میدهند. پژوهشگران دریافتند که غذا های گوشتی با زندگی اجتماعی افراد در ارتباط اند و افرادی که به دنبال اعتبار قدرت اجتماعی هستند باور دارند که غذا های حاوی گوشت مزه ی بهتری از جایگزین های گیاهی دارند حتی اگر این محصولات سودمند تر تشخیص داده شوند.این پژوهش ها در دانشگاه سیدنی ونشویل انجام شده است.

 





نوع مطلب : مطالب جالب، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 4 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی

 حیوانات در ایستگاه فضایی چقدر زنده میمانند؟


دانشمندان روسی به این نتیجه رسیده اند که سوسک های حمام که به وسیله ی ماهواره ی روسیه در فضابه دنیا می آیند سریع تر رشد می کنند و از هم نوعان زمینی خود نیز مقاوم تر و سر سخت تر هستند.یک گروه تحقیقاتی این سوسک ها را از اول متولد شدن مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند که دست ها و پا های سوسک ها ی فضایی سریع تر رشد میکند.یکی از دانشمندان میگوید:علاوه براین رشد سریع ما دریافتیم که این موجودات سریع تر از سوسک ها ی زمینی میدوند و پر انرژی تر و مقاومتر از آن ها نیز هستند.سوسک ها نیز مثل سایر حشرات میتوانند پس از یک بار بارداری چندین بار زایمان کنند و سوسک هایی که در طول پرواز بیوماهواره ی روسیه بار دار شدند تا کنون گروه دوم و سوم نوزادان خود را نیز به دنیا آورده اند و در تمام این مدت مورد مطالعه و آزمایش قرار داشته اند.





نوع مطلب : مطالب جالب، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 4 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی
 اشعه ی ایکس همیشه بوده یا اختراع شده؟

هشتم نوامبر سال 1895اشعه ای توجه(ویلهلم کنراد رونتگن)را جلب کرد که به کمک آن میتوانست تصاویر متعددی از قسمت های مختلف بدن تهیه کند که بافت نرم نرم را از استخوان متمایز می کرد.رونتگن به بررسی های خود درباره ی کشف تازه ای که امروزه به عنوان علم رادیولوژی شهرت دارد ادامه داد و آنپرتو را به دلیل اینکه همه ی خواص و چگونگی تشکیل آن را نمی دانست (اشعه ی ایکس) نامید.روتنگن که تحصیلات خود را در سوئیس،هلند و زوریخ آلمان گذرانده بودبا این کشف که بزرگترین خدمت در پایه گذاری علم جدید پزشکی به نام رادیو لوژی بود،در سال 1901 موفق به دریافت جایزه ی نوبل فیزیک شد.اشعه ایکس نوعی از انرژی تابشی مثلنور یا امواج رادیویی است که بر خلاف نور میتواند از بدن عبور کندو این توانایی این امکان را به رادیو لوژیست میدهد که تصاویری از ساختار درونی بدن تهیه کند و این تصاویر را در فیلم های فوتوگرافیک یا در تلویزیون و یادر مانیتور رایانه ی خود به نمایش در آورد.





نوع مطلب : مطالب جالب، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 4 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی
چرا آب گرم زودتر از آب سرد منجمد میشود


 شک کردن در مورد اینکه آب گرم زودتر منجمد میشود یا آب سرد؛ممکناست ساده به نظر برسد ولی دلایل تقریبا محکم علمی ممکن است شمارا به فکر کردن دوباره در این مورد وادار کند.این اتفاق طبیعی(اثر امپمبا)نام دارد.این نام را به افتخار (اراستو امپمبا)((دانش آموزی که این اثر را مشاهده وثبت کرد))انتخاب کرده اند.اثر او زمانی رخ میدهد که دو مقدار مساوی آب را با دماهای متفاوت را در معرض منبع سردی قرار می دهند و آبی که دمای بالاتری دارد زودتر منجمد میشود.مشاهده ی این دانش آموز شک های دانشمندانی مثل:ارسطو و دکات را به یقین تبدیل کرد.برای توضیح این اثر اولین عاملی که به بحث گذاشته میشود؛تبخیر سطحی مایع است.مولکول های سطحی مایع همواره در حال جدا شدن از سطح مایع هستند.به همین دلیل است که لیوان آب در دمای معمولی؛پس از چند روز کاملا خالی میشود و قدری که دمای آب بالا تر باشد متعاقبا تبخیر سطحی زود تر رخ میدهد.به این تر تیب در اثر امپمبا؛تا زمانی که هر دو مقدار آب منجمد شودند؛تبخیر سطحی زودتر در سطح آب با دمای بالاتر انجام میشود.و با داشتن مقدار کم تری آب برای منجمد شدن؛آب با دمای بالا تر زود تر منجمد میشود.ایراد این قسمت این است که این توضیح برای حالتی درست است که سطح مایع باز باشد و در حالتی که سطح مایع بسته است معنی ندارد؛ولی اثر امپا در محفظه های بسته هم انجام میشود.توضیح دیگری هم برای این اثر میدهند و آن این است که مقدار گازهایحل شده در آب گرم کم تر است و به همین دلیل زودتر از آب سردمنجمد میشود.دلیل دیگری که ارائه می شود این است که در زمان منجمد شدن آب از پایین به بالا یخ میزند و با دارا بودن اختلاف جریان حرکت گرما سریع تر انجام می شود.به این معنیکه هر قدر اختلاف دمای سطح آب و کف آب در حال انجماد بیشتر باشد؛حرکت گرما سریع تر انجام میگردد و به همین دلیل هم آب با دمای بالا تر زودتر منجمد میشود.

 





نوع مطلب : عجایب فیزیکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 4 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی
پیشگیری از سرطان


1ـ از ظروف پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکنید. ـ بطری های آب پلاستیکی را در فریزر قرار ندهید. ـ از لفافه و

پوشش پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکنید زیرا باعث بروز سرطان سینه می شود.


2- دیوکسین یک سم بسیار قوی برای سلولهای بدن است.

3- اخیراً تحقیقاتی توسط دکتر Edward Fujimoto مدیر برنامه ریزی سلامت بیمارستان Castleآمریکا راجع به

دیوکسین و چگونگی عملکرد آن در بدن صورت گرفته كه در نتیجه آن توصیه های ذیل ارائه شده است .

4- بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف

پلاستیکی می شود.

5- نباید غذاهای خود را در ظروف پلاستیکی در مایکروویو گرم کنید مخصوصاً در مورد غذاهای حاوی روغن و چربی

او اعلام نموده ترکیب «چربی ـ حرارت بالا و پلاستیک» باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا و نهایتاً بدرون سلولهای

ما میشود.

6- بجای آن برای گرم كردن غذا استفاده از ظرف شیشه ای مثل پیرکس و چینی توصیه می شود، در این حال شما همان

نتیجه را از گرم کردن غذا فقط بدون دیوکسین میگیرید.

7- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپها باید از ظرف یکبار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند.


8- کاغذ بد نیست ولی نمی دانیم که مطمئن تر از ظروف شیشه ای و غیره باشد.


9- وقتیکه قبلاً رستورانهای غذای فوری (Fast Food) غذا را از ظروف یونولیت (Foam) به ظرف کاغذی جابجا

کردند، مسئلۀ دیوکسین یکی از دلایل انجام این کار بود.

10- لفاف های پلاستیکی فقط وقتی خطرناکند که با غذا برای پخت در مایکروویو استفاده شوند.

11- فرآوری غذاها در حرارت خیلی بالا باعث حل شدن و آزاد شدن دیوکسین از پلاستیک و تزریق آن بداخل غذا می

شود..

12- به عنوان جایگزین پوشاندن غذا با یک لفاف کاغذی توصیه می شود..





نوع مطلب : پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


دوشنبه 3 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی

 

عوارض وحشتناک جراحی زیبایی بینی


۱ـ اصلاح نکردن انسدادهای مکانیکی در حین عمل جراحی: چنانچه قبل از عمل، بزرگی شاخک‌های بینی یا انحراف تیغه
بینی وجود داشته باشد، جراح باید تلاش کند این موانع به ظاهر مختصر را هم برطرف کند. با توجه به این‌که بینی با عمل
جراحی معمولا کوچک‌تر می‌شود، چنانچه مانعی از قبل وجود داشته و انسداد هم ایجاد نکرده است را برطرف نکنیم، وقتی بینی جمع‌تر شد این مانع به ظاهر بی‌اهمیت باعث انسداد مسیر تنفسی می‌شود.

۲ـ تورم مخاط داخل بینی:
چنانچه به دلیل سینوزیت مزمن یا آلرژی شدید مخاط داخل بینی متورم باشد، ممکن است باعث انسداد تنفسی شود.

۳ ـ چسبندگی‌های داخل بینی:اگر جراح داخل بینی را زیاد دستکاری کند، باعث زخمی‌شدن مخاط بینی می‌شود. اگر مخاط
زخمی‌شده در مجاورت یکدیگر قرار گیرند هنگام ترمیم به یکدیگر می‌چسبند و راه داخل بینی را تنگ می‌کنند.

۴ ـ تنگ کردن بیش از حد سوراخ‌های بینی.

۵ ـ برداشتن بیش از اندازه از غضروف‌های نوک بینی:
این امر منجر به تنگی مدخل بینی می‌شود.
اگر جراح بینی از تجربه کافی برخوردار نباشد، علاوه بر مختل شدن عملکرد بینی، این احتمال وجود دارد که ظاهر بینی

فرم مطلوب و مورد نظر را پیدا نکند و به شکل نامطلوبی درآید. این شکل‌های نامطلوب و دلایل آن عبارتند از:
غیرقرینه بودن سوراخ‌های بینی : اگر به سوراخ‌های بینی فردی که عمل نکرده بنگریم معمولا ۲ سوراخ بینی دقیقا عین هم نیستند، اما فردی که عمل می‌کند

بعد از عمل انتظار دارد که سوراخ‌ها کاملا قرینه باشند. جراح طی عمل باید تلاش کند که میزان غیرقرینگی را برطرف کرده و تا آنجا که ممکن است آن را اصلاح کند. کاهش حس بویایی پایانه‌های اعصاب بویایی در سقف حفره داخل بینی قرار گرفته‌اند. این ناحیه طی عمل زیبایی بینی معمولا دستکاری نمی‌شود، بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد ازعمل جراحی وجود ندارد، مگر در ۲ حالت:
حالت اول: این‌که فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپکتومی‌ نیز قرار گرفته باشد. با توجه به این‌که ممکن است پولیپ‌ها در قسمت نزدیک
به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند، برداشتن آنها و دستکاری آن قسمت ممکن است منجر به آسیب دیدن پایانه‌های بویایی شود. اگر فردی مبتلا به پولیپ وسیع بینی باشد، بهتر است ابتدا در یک عمل مجزا پولیپ‌ها برداشته شوند و سپس
با فاصله چند ماه بعد تحت عمل زیبایی بینی قرار گیرند.
حالت دوم: اگر به دلایلی که قبلا ذکر شد فردی در اثر عمل زیبایی بینی به درجاتی دچار انسداد بینی شود به همان میزان
نیز دچار کاهش حس بویایی می‌شود، زیرا برای این‌که بتوانیم بویی را حس کنیم باید مولکول‌های فرار آن ماده بتوانند از
طریق بینی خود را به پایانه‌های اعصاب بویایی برسانند. چنانچه بینی مسدود باشد این مولکول‌ها قادر نیستند وارد بینی
شوند تا بتوانند اعصاب بویایی را تحریک کنند.

 





نوع مطلب : پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


دوشنبه 3 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی

 انگور،ضعف بدن را کاهش میدهد.

پزشکان متخصص تغذیه معتقدند؛انگور میوه ای سرشار از پتاسیم و مقادیری منیزیم؛کلسیم؛آهن؛فسفر؛آلبومین و ویتامین هایCوBوA است که ضعف بدن را سریع کاهش میدهد.به گفته ی آنان هر شخص در روز باید انگور میل کند،زیرا میوه ای ضد عفونی کننده نیز می باشد و همچنین برای در درمان بیماری هایی مثل یبوست،عوارض روماتیسم،کم خونی و حتی سرطان نیز سودمند است.وقتی انگور میل میکنید پس از آن آب سرد ننوشید یا میوه های خشک مثل برگه ی هلو و غیره را با انگور وآب میل نکنید زیرا دچار دل درد میشوید.یکی از خواص انگور،صاف کننده و (مولد خون بودن)آن است. انگور قند خون را هم تنظیم میکند.به علاوه انگور قرمز برای تصفیه ی خون و خون سازی هم بهتر است.

 

 





نوع مطلب : مطالب جالب، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 2 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی
کشف تالار رقص دایناسور ها


دانشمندان مجموعه ای شگفت انگیزاز رد پاهای دایناسور ها را در مرز ایالاتآریزونا ـ اوتا در آمریکا شناسایی کردند.این محل در میان مظهر ملی(صخره های ورمیلیون)است.تعداداین رد پاها به قدری زیاد است(بیش از یک هزار رد پا) که زمین شناسان؛ این منطقه را تالار رقص دایناسور ها نامگذاری کرده اند.قدمت این رد پاها حدود ۱۹۰ میلیون سال تخمین زده شده و به احتمال زیاد در این محل بیش از یک نوع دایناسور وجود داشته است.این محل حدود یک سوم هکتار مساحت دارد و نشان دهنده ی جاجایی دایناسور ها در در اطراف محلی است که احتمالا یک چاله ی آبی در اوایل دوره ی ژوراسیک بوده است.در آن زمان؛جنوب و غرب آمریکا پوشیده از زمین های شنی در ابعاد بزرگتر از صحرای آفریقا بوده است.





نوع مطلب : مطالب جالب، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 2 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی

آیا میدانید سیب و گلابی نیز نفس میکشند؟


سیب و گلابی دارای لوله های هوایی هستند که به آن ها اجازه میدهد نفس بکشند و اگر در این تنفس خللی وارد شود،میوه شروع به خراب شدن میکند.این گذرگاه های هوا،ساختار های میکروسکوپی کوچکی برای تامین اکسیژن هستند و در سلامت میوه،عناصر تعیین کننده ای به حساب می آیند.محققان دانشگاه کاتولیک(لوی ون)بلژیک برای اولین بار این گذرگاه های هوا را مشاهده کردند و به این ترتیب فرضیه مبتنی بر وجود آنها را اثبات کردند.این گذرگاه های هوا در سیب شبیه به فضاهای خالی نامنظمی میان سلول ها هستند حال آن که در گلابیها،به کانال هایی ظریف و مرتبط با یکدیگر میمانند.سیب و گلابی بعد از چیده شدن همچنان تنفس میکنند.برای سالم نگاه داشتن این میوه ها باید حداقل میزان لازم اکسیژن به همه ی سلول های آنهابرسد،در غیر این صورت سلول های میوه رفته رفته میمیرند و در نتیجه داخل میوه شروعبه قهوه ای شدن میکند و کیفیت آن افت میکند.به همین دلیل است که میوه ها برای سالم ماندن باید در انبارهای خنک با میزان کنترل شده ی اکسیژن نگه داری شوند.پیتر فربوون از دانشگاه لوی ون می گوید:هنوز روشن نیست که گذرگاه های هوا در میوه ها چگونه تکامل میابند و چرا سیب ها ساختارتو خالی دارند اما گلابی ها دارای شبکه هایی از کانال های میکروسکوپی هستند؟با این حال نتیجه ی این تحقیق نشان میدهد که چرا گلابی ها در انبار تا این حد خراب شدنی هستند.به گفته ی او کانال های میکروسکوپی هوا در گلابی ها بسیار باریک و کوچک و میزان اکسیژنی که به هسته ی میوه میرسد بسیار محدود است و زمانی که سطح اکسیژن،اندکی به زیر حد مطلوب میرسد،سلول های گلابی از نفس می افتند.

 





نوع مطلب : مطالب جالب، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 2 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی

 

استفاده از عینك آفتابی ، صبح و عصر ضروری تر است

رییس مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران گفت : استفاده از عینك های آفتابی در ساعات اولیه صبح و عصرها به هنگام غروب خورشید در مقایسه با بقیه اوقات روز مهمتر و ضروری تر است.
دكتر پرویز زرین بخش جراح و متخصص چشم با بیان این مطلب افزود: بسیاری از افراد تصور می كنند در ساعات اولیه صبح و همچنین عصرها كه نور خورشید شدت كمتری دارد ؛ به استفاده از عینك آفتابی نیازی نیست و بر این اساس ممكن است در این
ساعات كمتر از عینك استفاده كنند.

وی افزود: این در حالی است كه در همین ساعات چون خورشید به صورت مورب می تابد؛ میزان اشعه بیشتری وارد چشم می شود؛ اما در سایر اوقات روز مثلا در ظهر كه شدت تابش نور خورشید به حداكثر خود می رسد؛ نور مستقیم وارد چشم نمی شود بلكه بیشتر روی سر متمركز می شود.

زرین بخش یادآور شد: تحقیقات نشان داده است ؛ در بهار ؛ پاییز و تابستان شدت اشعه UV یا همان اشعه فرا بنفش خورشید در ساعات اولیه تابش (صبح زود) و ساعات پایانی (بعدازظهر) به علت آن كه پرتو خورشید با زاویه كمتر می تابد؛ دو برابر است و چشم ها در این ساعت ها كاملا در معرض خطر قرار دارند.

این متخصص با اشاره به اینكه استفاده از عینك های آفتابی استاندارد در همه فصل های سال لازم است ؛ گفت : عینك آفتابی غیراستاندارد؛ به علت كیفیت نامناسبی كه دارد باعث ورود میزان بیشتری از نور خورشید به داخل چشم ها می شود.

وی افزود: عینك های آفتابی ؛ در دسترس ترین وسیله محافظت از چشم ها در برابر نور خورشید است ؛ اما عینك های آفتابی غیر استاندارد نه تنها قادر به كنترل ورود نور خورشید به داخل چشم نیستند ؛ بلكه سبب بازتر شدن مردمك چشم و ورود اشعه بیشتر به داخل چشم می شود.

جراح و متخصص بیماری های چشمی اضافه كرد: با توجه به وجود عینك های آفتابی غیر استاندارد در بازار ؛ بهتر است افراد برای خرید آن به مراكز معتبر و مراكزی كه دارای دستگاه های سنجش UV (اشعه فرابنفش خورشید) هستند ، مراجعه كنند.

عضو انجمن چشم پزشكی ایران با بیان اینكه مهمترین مشخصه عینك آفتابی جلوگیری از ورود اشعه فرا بنفش به داخل چشم است گفت : این اشعه و سایر اشعه های موجود در نور خورشید به پوست اطراف چشم آسیب می رساند و یك عینك آفتابی كه مانع ورود این اشعه نشود نه تنها مفید نیست ؛ بلكه خطرناك هم
هست.

وی افزود: همچنین استفاده از عینك های كوچك باعث ورود اشعه از اطراف و بالای چشم به داخل چشم می شود و توصیه می شود افراد از عینك هایی استفاده كنند كه اطراف چشم را به طور كامل بپوشاند.

رییس مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران یادآور شد: در محیطهایی مانند كنار دریا؛ استخر؛ فضاهای باز و در بیشتر شهرهای ایران كه آفتاب شدید دارند؛ استفاده از عینك های آفتابی مناسب ؛ برای همه افراد لازم و ضروری است.

عضو انجمن چشم پزشكی ایران گفت : اشعه آفتاب می تواند باعث پیری زودرس پوست و برخی سرطان های پوستی شود كه پوست اطراف چشم به علت نازك تر بودن ؛ بیشتر در معرض عوارض نور خورشید قرار دارد.

رییس مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران با اشاره به اینكه ؛ استفاده از
عینك های آفتابی و كرم های ضد آفتاب به خصوص در كودكان ؛ ضروری است افزود: چشم كودكان در مقایسه با بزرگسالان بیشتر در معرض عوارض و آسیب های ناشی از اشعه فرابنفش خورشید قرار دارد..

 

 





نوع مطلب : مطالب جالب، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 2 تیر 1392 :: نویسنده : حجت علی کرمی


 

ابزار هدایت به بالای صفحه

ابزار وبمستر

چاپ این صفحه